Първият жребий от томболата за ваксинирани на здравното министерство беше изтеглен в ефира на БНТ тази сутрин. Първите 25 печеливши сред ваксинираните лица в периода от 30 септември до момента вече са ясни.

Играта томбола цели да поощри и да награди българите, които са взели решението да се ваксинират. В нея могат да участват лица над 12 години, които са се ваксинирали срещу COVID-19, без значение дали имунизационният цикъл е завършен.

Печелившите участници ще бъдат обявени на интернет страницата www.coronavirus.bg, на официалната страница на Министерството на здравеопазването и на фейсбук страницата на МЗ.

Спечелилият трябва да отговори най-късно до 2 дни с потвърждение за получаване на наградата на имейл ncpha_igracovid19_mz@ncpha.government.bg. Ако той не отговори до 2 дни, губи правото си за получаване на награда. В този случай организаторът ще определи друг печеливш чрез жребий на случаен принцип.

Снимка: Скрийншот от БНТ

Всеки, спечелил награда в играта, има възможност да я получи лично в 14-дневен срок от потвърждението, че желае да получи наградата.

Пълните условия за участие в поощрителната игра с предметни награди, организирана от Министерството на здравеопазването, са публикувани на: www.coronavirus.bg. Жребият ще се тегли в петъците.