След часове борба добри хора със задружни усилия успяха да спасят сърна, затънала в калта на язовир Йовковци край Велико Търново. С пост във Фейсбук новината разпространи Пламен Томов - един от участниците в акцията.

"Днес се върна част от вярата ми в българина. След 4 часа борба успяхме да спасим това сърне от тинята и блатото, в което се е превърнал язовир Йовковци. Съвсем непознати хора, които успяхме. Въпреки кибиците от моста над язовира, които зяпаха с интерес битката на живота със смъртта... И тел. 112 сравнително бързо реагира, нищо, че се оказва, че май няма адекватна служба за защита на дивите животни. И една лодка щеше да свърши работата и да ни улесни. Но пък така си показахме, че ако искаме, можем да сме добри!", разказва Пламен Томов, като за свидетелство добави няколко снимки от акцията.

Публикацията завихри лавина от положителни реакции, над хиляда споделяния и стотици коментари. От тях стана ясно, че сърната най-вероятно е затънала в опит да се спаси от преследващи хищници, а намесата на хората я е спасила от мъчителна смърт.