bTV е посочена като предпочетан канал за информация по време на важни политически събития, сочи национално представително проучване на "Ноема"*, проведено през месец юли тази година, сред 1000 респонденти на възраст между 17 и 70 години.

Според проучването телевизията е предпочитаният медиен канал за българските зрители, когато търсят обективна, надеждна и коректна информация.

Допитването показва, че най-много потребители във възрастовата група 35-54 г. вярват на сайта btvnovinite.bg (17.7%)., следван от nova.bg (12.3%), novini.bg (5,4%), Dir.bg (2,2 %) и 24 chasa.bg (2.0%) като източници на информация за важни обществено-политически теми. Най-много потребители в категорията биха се доверили и на социалните мрежи на bTV за актуални и безпристрастно поднесени новини - 21.2%. (16.4% за Нова ТВ).

На кой новинарски сайт вярвате в най-голяма степен като източник на информация за важни обществено- политически теми?

На фона на икономическата криза след изолацията и многобройните протести в страната, 30.8% от всички хора на възраст 35-54 години посочиват bTV като телевизията, която оценяват като най-независима и безпристрастна от правителство. (26,1% за Нова ТВ; 7,1 за БНТ), според допитването на агенция Ноема.

Над 37% от всички респонденти смятат, че bTV представя политическа информация по най-достъпен и разбираем начин (28,5% за Нова ТВ, 9,5% за БНТ1). На въпрос, ако имат възможност да зададат зрителски въпрос на политик, чрез ефира на коя телевизия биха го направили, 36% от всички пълнолетни посочват отново bTV.

*Проучването на "Ноема" е проведено сред 1000 респонденти на възраст 15-70 г.