91-ият ден на протестите срещу правителството и главния прокурор премина в намалена численост. Въпреки че през последните дни числеността на демонстрантите намалява, целите им стават все повече. Към обичайните цели - Съдебната палата и офис на ГЕРБ, днес бяха добавени централата на Висшия съдебен съвет и Министерството на правосъдието.

Вече почти традиционно, недоволството тръгна от две различни места. Докато няколкостотин души се групираха около Отровното трио пред президентството, поддръжниците на "Боец", "Правосъдие за всеки" и "Демократична България" изразиха недоволството си пред Съдебната палата. Те запалиха символично лампи, с които "да осветяват бъдещата съдебна реформа", и поискаха оставката на Иван Гешев.

В Триъгълника на властта пък демонстрантите приветстваха оттегленото от евродепутата от ЕНП Роберта Мецола предложение за поправка в проекторезолюцията за България, в която тя намеква за финансирането на протестите от бизнесмена Васил Божков. Николай Хаджигенов от Отровното трио обясни от трибуната, че е възнамерявал да съди Мецола. След това той добави, че "резолюцията най-вероятно ще бъде гласувана изцяло във вида, в който е дадена" и обяви това за "един чудесен шамар за Борисов и огромна победа за протеста".

По-късно протестиращите минаха през Министерството на правосъдието и се събраха пред централата на Висшия съдебен съвет, където отново изразиха недоволството си със скандирания "Мафия!" и блокираха за кратко движението на трамваите. Организаторите продължават да настояват не само за оттеглянето на Иван Гешев, но и за конституционни реформи, които ще премахнат самата фигура на главен прокурор.

В маршрута им тази вечер отново попадна един от офисите на ГЕРБ - на бул. "Дондуков". Там те изстреляха арсенал от яйца, струпаха боклук пред входа и за пореден път поискаха оставката на правителството.

След 22,30 часа "Орлов мост" бе затворен заради протестиращите, които се разхождаха по пътното платно, но блокадата не продължи дълго.