Ако една хилядна само от енергията, емоциите, хъса, патоса, превъзбудата, разлютяването, революционизирането, освестяването, наелектризирането относно някаква си мис България бяха насочени към Академичната лекция на премиера, щяхме да сме гражданско общество, та дрънка, както викат в Пернишко.

Този коментар направи на фейсбук страницата си Николай Слатински по повод разбунилото се обществено мнение по повод новата "Мис България" Тамара Георгиева и в същото време вялата реакция на обществото ни за изнесената лекция от премиера Бойко Борисов в УНСС. 

От мис България нищо не зависи и нищо няма да се промени за нас. Но от това как мисли, какво говори и как го говори, каква визия има, какъв език има, какъв интелект демонстрира, как стратегира и как управлява премиерът зависи, ако не абсолютно всичко, то поне практически всичко в нашия живот. А това ако не е повод за енергия, емоции, хъс, патос, превъзбуда, разлютяване, революционизиране, освестяване, наелектризиране здраве му кажи. Ето затова на такова общество като нашето в Пернишко биха рекли - много му здраве!

"В самото навечерие на Българското Европредседателство, като всеки, искрено вълнуващ се и притесняващ се за държавата си разумен човек, аз очаквах много повече, много много повече. Разбира се, не всеки може да произнесе Фултънова реч, но млада студентска България заслужаваше да чуе от първа ръка програмна лекция със стратегическите приоритети на страната ни преди 1 януари 2018 г.", казва Николай Слатински. 

"Защото Европредседателството не е безкраен празник, а изключително сложна, пълна с подводни и препъни камъни мисия в безпримерно труден и драматичен момент за ЕС. Екипът, подготвил с експертиза днешното събитие би могъл да вдигне билото доста по-високо, подобни мероприятия не бива да се подценяват и недооценяват. Ние имаме такава кадърна младеж в университетите, че аз, например, мога да посоча по един асистент, докторант, магистър и студент, които да подготвят сериозен и визионерски текст, който ако не да смае България, Балканите, Европа и света заедно и поотделно, то поне да е на нивото на отговорността, поста, задачите и интелекта на нашата държава. За да се знае, че сме готови за това, което ни предстои и си даваме сметка, че то е исторически шанс да надскочим ръста си. Или поне да се прострем според чергата си", заявява още Слатински.