Министър-председателят Бойко Борисов публикува на официалния си профил във Фейсбук снимка с американския президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. Кадърът е придружен с многозначително послание от страна на премиера: "Чистосърдечно давам възможност за нови "анализи", "препоръки", "тълкувания" и изяви по повод тази снимка :-) иначе, просто протокол на Белия дом".

Снимката слага край на сагата с очакваната среща между Борисов и Тръмп. Тя стигна пика си по време на първия ден от сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. След срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците" Борисов се здрависа с Тръмп, а пиарката му Севделина Арнаудова пусна кадър във Фейсбук.

Това предизвика вълна от противоречиви реакции в социалните мрежи. Стигна се дотам, че темата бе коментирана иронично от парламентарната опозия в лицето на зам.-председателят на БСП Деница Златева. Наложи се Бойко Борисов да отговаря от Ню Йорк с думите: "Съжалявам за тази истерия, която се вдигна в България от хейтърите и платените тролове на БСП. Бог ми е свидетел, пък и вие, че по никакъв начин не сме парадирали и не сме казали каквото и да е, освен за това, че съм имал разговори с президента Тръмп. Не ми е целта да се снимаме. На някои може да им е, на мен не ми е. Че аз имам снимката от камината на Белия дом при предишния президент."

Темата днес коментира и бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова. "Истерията за среща между премиера Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп се създаде тук, у нас, от отделни журналисти, които очевидно са имали подкана да създадат впечатление, че ще има такава среща. Сега се теглят последиците. Самият премиер разбра, че истерията преминава във водевил и виждам, че е направил едно изявление, с което се дистанцира от ситуацията около снимката", заяви Поптодорова.