Арестуваха убиеца на 57-годишния Муйдин Дураков от сатовчанското село Вълкосел. Той е 30-годишният Гюлтекин К., а жертвата е била пребита зверски с дървен кол.

Трупът на Муйдин е намерен около 4.40 часа в събота до фурната на около 100 метра от кръчмата във Вълкосел. Мъжът е бил обезобразен. Няколко часа по-късно е задържан убиецът.

Гюлтекин направил пълни самопризнания пред полицията и заявил, че защитил честта на годеницата си, която убитият Муйдин обиждал пред всички в кръчмата, съобщи Struma.com.. Това бил мотивът за жесток скандал около 2 часа в местно заведение.

Когато Муйдин си тръгнал, Гюлтекин го настигнал и започнал да го удря безжалостно с дървен кол. И двамата били мъртво пияни, установили при разпитите на съселяните им, полицаите. Скарали се вътре, тъй като Муйдин обвинил приятелката на Гюлтекин в изневери, докато той е бил зад граница. Младият мъж печелил пари, за да вдигне сватба с момичето си. Върнал се наскоро, живеел сам с майка си. Убийство под влияние на алкохол, така полицията определя случилото се.

Муйдин не бил заядлив, но наистина злоупотребявал с алкохола, казват съселяните му. Бил кротък, работлив. И той ходил в Гърция на гурбет.

Аутопсията установила черепна травма, вътрешни кръвоизливи, буквално бъбреците му били смазани. Цялото село е потресено от случилото се. И убиецът, и убитият не са имали никакви прояви по-рано, нито някаква стара вражда.