23-годишен мъж е убил по особено жесток начин 70-годишния си съсед във варненското село Старо Оряхово, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. 

В ранните часове на 9 февруари в полицията постъпил сигнал, че в двора на къща в Старо Оряхово е намерен в безпомощно състояние 70-годишният собственик. Пристигналите незабавно екипи на полицията и на Спешна помощ само констатирали смъртта на възрастния човек.

При огледа на тялото, извършен от дежурна оперативна група под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, са установени следи от насилие. В хода на предприетите оперативни действия е установен и задържан извършителят - 23-годишен съсед на жертвата.

Кметът на Старо Оряхово Иван Петров разказа пред Дарик, че убиецът се казва Тодор Т. 

"Младият мъж е научил, че съседът му - 70-годишният Недялко държи в къщата си 500 лева и искал да ги вземе. Двамата се скарали и той намушкал с нож Недялко, а после го ударил с кол в главата и я разбил с газова бутилка. След това е ровил в къщата, но засега не знам дали е успял да вземе парите", каза Петров.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна. 

Днес Окръжният съд във Варна остави 23-годишния Тодор за постоянно в ареста. Адвокатът му поиска по-лека мярка за неотклонение, като посочи, че той е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес, на който може да бъде намерен. Магистратите обаче обосноваха решението си той да остане в ареста с това, че според Наказателния кодекс престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.