55-годишен мъж е бил убит по особено жесток начин в столичния жк "Младост-3", съобщиха от прокуратурата. Извършителят е задържан и му е повдигнато обвинение. Той е 48-годишен.

Първоначално разследването по образувано досъдебно производство е започнало в Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство.

Около 18 ч. на 18 юни е подаден сигнал за намерено тяло на мъж в общо помещение на 13 етаж в жилищен блок в ж.к. „Младост – 3“. На място е извършен оглед, проведени са разпити, извършената аутопсия разкрила, че жертвата - 55-годишният Р.В. е починал след жесток побой, като са нанасяни удари по главата и гърдите. Убиецът също така е притискал с колене жертвата си в областта на гърдите, което е довело до механична асфиксия (задушаване).

За жестокото престъпление е задържан 48-годишният Л.Н. Повдигнато му е обвинение, като с постановление на прокурор в Софийска градска прокуратура мъжът ще остане в ареста за срок до 72 часа. Изготвено е и е внесено в съда искане за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да се произнесе по него в рамките на днешния ден. За престъплението по чл. 115 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години.