62-годишна жена е в болница с три счупени прешлена след скандал със съсед в бургаското село Димчево. И двамата са земеделски производители, а до физическата саморазправа се стигнало заради разпри за земя, съобщи bTV.

Дни наред лекарите в Бургас не могат да разчетат снимките от рентгена и скенера на Димитринка Маринова заради отоците по тялото ѝ. Възрастната жена е с фрактури на 3 прешлена в основата на гръбначния стълб.

"Разбрах, че са го взели и са го пуснали, пуснали са го да си е вкъщи, пък аз се извивам като червей от болки в болницата и никой не ме потърси", оплака се през сълзи жената. За травмите си обвинява своя съсед, направила забележка на работниците му да не минават през нивите ѝ.

"Насреща ми идва джипа на Величко, Величко слиза от джипа, аз мисля, че ще разговаряме и съм спокойна, а той слиза и започва да ме удря, започва да ме рита, свличам се на земята - той продължава", разказа възрастната жена.

Саморазправата става в нивите край бургаското село Димчево. Вече 30 години семейството на Димитринка обработва 3000 декара земеделски земи. Джиповете на съседа ѝ минавали през рапицата.

"В България за земя се убива", лаконичен е съпругът на пострадалата.

Съседът Величко отглежда биволи и се занимава с пасища. Земеделските производители трудно разпределяли земята.

"Може и да е паднала не зная, може би по тоя начин гледа да измъкне дивидент, да ме оплюе, да измъкне пари от мен, не си го обяснявам по друг начин", коментира Величко Тачев.

Според пострадалата, свидетели на инцидента са станали работници. По думите им - нищо не са видели. Величко е задържан за 24 часа в полицията и освободен. Прокуратурата е сезирана за случая една седмица след инцидента.