Денис Нгуен - бащата на детето, чиято майка засне и разпространи клип, показващ как го бие, призова за подкрепа да си вземе момиченцето от приемния дом. Това той направи чрез Мартин Янчев, председател на Асоциация "M&M - Помощ за животните - БГ".

Във видеопослание, Янчев обяснява гледната точка на Денис Нгуен и изразява своята подкрепа и увереност, че бащата е добър и грижовен родител - способен да се грижи за малкото момиченце. Той обяснява, че след като се е натъкнал на публикувания клип на майката как бие детето, е сигнализирал отговорните институции. В последвалата сага бащата е разговарял с него и му е разказал цялата история, което го кара да застане в подкрепа на Денис.

Ето какво казва още Янчев:

"Правя този клип, поради простата причина, че бащата отказва интервю по телевизията, заради това, че беше направен един неверен негов профил. Беше изкаран едва ли не съучастник в престъпление, тъй като не е уведомил институциите. Главната причина за това, е притеснението детето да не му бъде отнето.

Нещата обаче ескалират - жената попада в секта, започва да проявява агресия към детето, както и към него. След един телефонен разговор, който продължил цяла нощ, психиката й се променя тотално. Денис мислел, че ще овладее проблема, но не е успял. Тя е изпращала видеоклипове на негов приятел, в които показва агресията към детето си. Тя не е признавала някои празници, които всички ние отбелязваме, имала си е неин бог, нейни виждания за нещата...

Денис споделя, че е тотално разбит и ще опита да вземе детето си. Моля ви, хора, нека да го подкрепим, няма по-хубаво от това детето да бъде при биологичните си родители. Да не попада в приемно семейство, всички знаем какво причинява едно осиновяване. Нека помогнем на бащата да си върне детенцето и да бъдат заедно. Той е отговорен баща, работи по 12 часа, вярвам му", допълва още Янчев.

В края на клипа се появява и самият Денис Нгуен. Той се обръща към детето си с думите:

"Тати много си те обичам, ще направя всичко възможно да си те взема и да си бъдем двамата щастливи заедно".

В последващ пост адвокат Мартин Янчев призовава всеки който иска детето да бъде при биологичния си баща, а не в приемен дом, да подкрепи Денис.

Публикацията е последвана  от други постове по темата, включително и от споделена публикация на Денис, в която той  благодари на всички, които го подкрепят.