Неизвестни запалиха колата на претендентката за кметския пост в белослатинското село Попица Недялка Велчева. Пожарът е избухнал след 22 часа снощи и въпреки усилията на огнеборците и на съседи от колата не е останало почти нищо, съобщиха "Конкурент" и bTV.

В неделя, Велчева ще опита да спечели доверието на съселяните си, след като на 27 октомври малко не й достигна да спечели кметския мандат още на първия тур. Издигнатата от ГЕРБ кандидатка получи 493 гласа, което се равнява на 45.52% от упражнилите право на глас. Опонентът й от БСП получи 418 бюлетини или 38.60%.

Колата е била паркирана пред дома на жената. Свидетели разказват, че Недялка е колабирала, когато е видяла как гори автомобилът й.

"Нямам представа кой може да е запалил колата. Тя ми беше много скъпа, защото беше от съпруга ми, който почина", каза разстроената Недялка Велчева, която возела с колата внучето си до детската градина.

Случаят се разследва. Тепърва ще се установява дали палежът има нещо общо с изборите. Преди два дни изгоряха два автомобила на кандидат за кмет от монтанското село Ерден.