Сградата, в която се помещават пловдивските социалисти, осъмна осквернена.

Неизвестен извършител е замерил с буркан с червена боя паметната плоча на основателя на социалистическата партия Димитър Благоев - Дядото, съобщи Радио Пловдив.

Действието е извършено на кръстовището на улиците "Кръстьо Пастухов" и "Доктор Г. М. Димитров, непосредствено пред сградата на Техническия университет.

По целия тротоар около сградата на БСП-Пловдив има разпръснати стъкла и боя.

До момента не е ясна причината за извършването на този акт. Зам.-председателят на БСП-Пловдив Нина Чавдарова коментира пред "Марица", че това е проява на фашизъм и варварство.

"Преди 2 години отново имаше подобен вандалски акт. Тогава подадохме сигнал в полицията,но извършители не бяха установени. Сега отново ще информираме полицията. На камерата за видеонаблюдение не се вижда нищо. Явно видеонаблюдението е забелязано и бурканите са хвърляни от по-далеч", каза Чавдарова.

Тя коментира, че е много жалко когато не се познава историята и припомни, че Димитър Благоев, чиито барелеф е осквернен с червена боя, не е само и единствено основател на социалистическата партия, а нещо много повече.

 "За съжаление не мисля, че тези вандалски прояви ще спрат, а че ще се задълбочават", посочи тя.