Задържан за опит за убийство се обеси с чаршаф в следствения арест в София. Кирил Мицев се самоубил в четвъртък по обяд, съобщи в. "24 часа".

55-годишният пловдивчанин изчакал съкилийниците му да бъдат изведени на разходка в двора на ареста и омотал чаршафа около врата си. Тялото му било открито, когато те се завърнали в помещението.

Той е в ареста от началото на септември. Там попаднал, след като наръгал с нож близо до сърцето свой приятел при пиянски скандал в София.

При пристигането на полицаите пострадалият бил по гащи. Криминалистите останали изненадани от множеството хладни оръжия, който Мицев притежавал.

Мъжът е колекционер на мечове и ножове, притежава и множество саби и шпаги, както и рапири. Те били окачени по стените на дома му. Сред най-красивите била британска сабя от средата на ХIX век с изящни декорации по нея. Наръганият мъж пък бил откаран в болница и след лекарската намеса оцелял.

Още на 5 септември Софийската градска прокуратура поискала постоянен арест за Мицев, а съдът приел. Апелативните магистрати потвърдили мярката. На 23 ноември 55-годишният мъж пуснал нова молба да излезе от ареста, но градският съд отказал. Седмица по късно апелативният съд потвърдил решението.

Заради самоубийството му в ареста шефът на затворите Васил Миладинов е наредил проверка, казаха от правосъдното министерство.