Обявеният за общодържавно издирване мъж, заподозрян в убийството на 40-годишната жена в Горна Оряховица, е заловен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тялото на жената на име Мария беше намерено безжизнено на 10 ноември след купон в апартамент в града. Задържан беше собственикът на апартамента, за който има информация, че е наркоман, а търсенето на 36-годишния Николай Кънчев започна веднага след това.

Мъжът е разпознат от хора в близост до автогарата в града около 19 часа и след подаден сигнал е задържан. Не е оказал съпротива. Засега той е арестуван за 24 часа, след което на базата на събраните доказателства Окръжната прокуратура във Велико Търново може да го остави за 72 часа в ареста. След това най-вероятно ще бъде поискано съдът да му наложи мярка "задържане под стража" за постоянно.

Собственикът на жилището, в което е извършено убийството, е заявил при разпита, че е намерил вътре трупа на жената. Подал сигнал до полицията и Спешна помощ, откъдето констатирали смъртта й, вследствие на множество прободни рани. Самият той е в болница със счупен череп и наранявания от побой.

По неофициална информация Мария е била приятелка на Николай.