Трима мъже на 27, 38 и 45 години са задържани за извършен грабеж и отвличане, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 12 декември жител на столицата потърсил помощ в полицията, след като бил ограбен и похитен. Потърпевшият разказал, че около 19,30 часа, докато паркирал личния си автомобил "БМВ" пред жилището си, бил нападнат от трима непознати. Те го заплашили с пистолет, привели го в безпомощно състояние, завързали го, отнели мъжката му чанта с пари, документи, часовник, ключове от дома му и други вещи.

Качили го в техния автомобил, паркиран наблизо. Докато един от нападателите го пазел, другите двама влезли в жилището му, откъдето отмъкнали куфар, часовници и пари. Върнали се на паркинга и един от мъжете потеглил с колата на пострадалия в неизвестна посока. Вторият се качил при тях с "пазача му" и също потеглил. Малко по-късно нападателите изоставили жертвата си на пътя при с. Казичене. Случайно преминаващ с автомобил мъж го видял и се е отзовал на молбата му да потърсят полиция.

Екипи на СДВР стартирали оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия. В рамките на разследването били установени и задържани извършителите на престъплението- тримата мъже са криминално проявени и осъждани. Двама от тях живеели в София без адресна регистрация. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми. Наложени са им мерки за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Очаква се съдът да реши дали да ги остави за постоянно в ареста.