След денонощна работа криминалисти от ГД "Национална полиция" и Областната дирекция на МВР в Кърджали задържаха шофьора, който блъсна и уби на място велосипедист на пътя за ГКПП Маказа в събота, а след това избяга от мястото на инцидента. 

Арестуваният е 31-годишен мъж, управлявал лек автомобил "Пежо". В хода оперативно-издирвателните действия участваха служители на всички районни управления на МВР в областта и бяха прегледани камери по трасето за успешното разкриване на престъплението. 

Тялото на 37-годишния Месут Мустафа от село Горско Дюлево бе открито в канавка край пътя на 15 юни около 10.30 часа на около 500 метра от разклона за село Загорско. При огледа бе установено, че мъжът е карал велосипед най-вероятно в средата на пътя, когато е пометен от лек автомобил. Дългият спирачен път на мястото на катастрофата показва, че скоростта на колата е била много висока. На място са намерени и парчета от счупената броня на автомобила.

Тъй като тялото на убития велосипедист, който е глухоням, е открито в канавката, криминалистите предполагат, че шофьорът го е преместил там. Колелото на Мустафа пък е намерено на около 20 метра от пътя, захвърлено в тревата. 

Трупът на мъжа е транспортиран в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. Образувано е досъдебно производство. Продължава работата по документирането на случая и извършването на процесуално-следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура.

Според местни медии, за последно Месут Мустафа бил видян в петък вечерта в Момчилград. Тръгнал с велосипеда да се прибира към махалата в Горско Дюлево. Често използвал международния път - в отсечката от разклона за Градинка до въжения мост, по-който стигал до Горско Дюлево.