Задържаха млад мъж, мамил клиенти с евтини самолетни билети. До успешната реализация се е стигнало след предприети съвместни оперативни действия служители на ГДБОП и ГДНП. Органите на реда установиха и задържаха 34-годишен мъж, извършил измами в големи размери. Според първоначалните данни той е действал като активен блогър, представял се с друга самоличност и предлагал онлайн закупуване на билети за самолет на изгодни цени за екзотични дестинации - Сингапур, Банкок, Мексико и САЩ.

Жертви на изгодните оферти станали част от приятелите му в социалните мрежи, с някои от които е контактувал от години. Схемата, по която действал, била следната - първоначално започвал с продажба на по-евтини самолетни билети, когато клиентите оставали доволни от услугата, им предлагал пакетна оферта, за която едва по-късно потребителите установявали, че е фиктивна. Особено активно мъжът е "работил" от края на 2016 г. до август 2017 г. Мъжът е привлечен като обвиняем за измама.

Историята напомня за нашумелия измамник Спас от Кочериново, представящ се като Александър Василев в социалните мрежи. Той успя да излъже доста хора с "евтини" самолетни билети, но бе задържан от полицията. По-късно той се споразумя с прокуратурата и получи осъдителна присъда от 7 месеца затвор.