При специализирана полицейска операция, в момент на предлагане на дрога на територията на хипермаркет в столицата, са задържани трима софиянци - двама 35-годишни и един - на 33 години, съобщиха от МВР.

Служители на сектор "Наркотици" в ГДНП и колегите им от Пето РУ към СДВР, под наблюдението на прокуратурата, засекли тримата в два автомобила до магазина. При вида на полицаите те направили неуспешен опит да избягат. При последвалото претърсване в една от колите е открит кашон с 6 плика с тревиста маса, готови за продан - по предварителни данни веществото е нова дизайнерска дрога, наречена Пика, която е изключително агресивна и опасна, се подчертава в официалното съобщение.

Снимка: МВР

След претърсване в домовете на задържаните криминалистите намерили везна, вакуум машинка, бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин, разпределено в различни разфасовки.

Снимка: МВР

Вижте още снимки >>

И тримата са с криминални регистрации за взломни кражби и наркотици, като един от двамата 35-годишни е обявен за издирване с влязла в сила присъда. Според събраните до момента данни те са се занимавали с производство и разпространение на наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата. С прокурорско разпореждане на двама от задържаните мярката за задържане е удължена до 72 часа, а издирваният е предаден на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията".

Работата по документирането на престъпната им дейност продължава, уточниха от МВР.