Мъж и две момчета са задържани за извършен грабеж на Руския пазар в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

Около 11. 00 часа вчера, 68-годишен жител на Пазарджик, посетил "битака" на Руския пазар в Пловдив, където бил нападнат и ограбен. Чрез сила е измъкната чантата му- тип борсета, в която се намирал портфейл със сумата от 500 лв и лични документи, а нападателите побягнали към "Шекер махала".

От проведените незабавни оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите на грабежа - три лица: 28 годишен мъж и две момчета- на 13 и 15 години. При разпита задържаните признали, че са взели парите, а за да прикрият престъпните си действия, изгорили в печка в дома на тартора, откраднатата лична карта и портфейла. Парите са намерени, иззети и приобщени като веществени доказателства по започналото досъдебното производство.

Във връзка с извършения грабеж 28 годишният мъж и 15- годишното момче са задържани в ареста на Трето РУ, а 13- годишното дете е настанено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в Пловдив. Под надзора на Окръжна прокуратура работата по случая продължава.