Само час и половина-два, след като в Дупница беше извършен банков обир посред бял ден, полицията задържа 40-годишен мъж. Той е предполагаемият извършител на нападението, при което имаше и стрелба, съобщиха от МВР.

В 14,10 часа днес мъж с пистолет и бейзболна бухалка нахлул в офис на голяма банка в града. Заплашил служителките и по първоначални данни успял да вземе чувалче с пари, в който по последни данни е имало около 7000 долара.

След влизането му касиерката заключила вратата на трезора. Затова той стрелял, за да може да излезе. Куршумът обаче рикоширал и го засегнал леко. На излизане от банката той ритнал жената.

"Като е бил заключен вътре, е възпроизвел изстрели с цел да счупи стъклото и да излезе. Тръгва в посока градската градина. Доколкото знам, полицията вътре обработва следите от кръв. На касиерката и няма нищо, единствено това, че се е уплашила", обясни пред bTV Росен Димитров, служител на охраната на банкови клон.

Междувременно жител на града разпространи видео, на което се вижда вероятният извършител - мъж по спортен екип, с шапка, който излиза от банката тичайки с торба в ръка.

Младежът, направил видеото, разказа, че го е описал на полицаите и им посочил накъде е тръгнал. Униформените в града веднага бяха вдигнати на крак и заградиха центъра. Така бързо заподозреният е арестуван, засега за 24 часа. Все още няма информация за самоличността му.