Задържаха "майстори", изнудвали баба от Септември. Седмина са в ареста, след като полицаи ги проверили. Случката се е разиграла вчера, след като полицаите проверили пътниците в кола - седмина мъже, на възраст от 27 до 36 години, от различни села в околността, които седели пред къща на възрастна дама.

Служителите на реда бързо установили, че мъжете без видим повод са застанали пред къща и проверили дома, в който била изплашената 76-годишна стопанка.

Станало ясно, че малко по-рано групата й предложила бърз и евтин ремонт на покрива с първоначалната оферта за смяна на улуците само за 50 лева. След много уговорки и убеждаване от страна на "майсторите" доверчивата жена се съгласила и бригадата бързо започнала работа.

Не след дълго обаче сумата за ремонта нараснала с още близо 1000 лева. Притеснена стопанката казала, че няма толкова пари, но мъжете били непреклонни и стояли до дома й, за да я принудят да плати. Пенсионерката им дала единствените 200 лева, които имала в брой, но те продължили с настояването и дори отправили заплахи към жената.

Така тя била принудена да отиде и да изтегли още 600 лева. Дори и след предаването им, гастролиращите майстори продължили да я притесняват. Плановете им пропаднали, когато присъствието им било забелязано от полицейския екип.

И седмината се озовали в ареста на полицейското управление в Септември. Шестима са с криминални прояви и са известни на полицията. Случаят е докладван на прокуратурата в областния град, а работата по неговото изясняване продължава.