29-годишният шофьор на колата, която тази нощ полицаи от Областните дирекции на МВР в Стара Загора и Пловдив гониха в продължение на над 200 километра, е бил открит и задържан в района на мъглижко село, съобщиха пред Dir.bg от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Гонката започва около 2.35 ч. тази нощ, когато патрулен екип на МВР-Стара Загора се опитал да спре и провери автомобил, пътниците в който предизвикали съмнения у служителите на реда с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска служебната кола от пътя, нанасяйки й материални щети.

Шофьорът се отправил по магистрала "Тракия" в посока Пловдив, като край  Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, но и той бил неуспешен. На моменти автомобилът се е движил с повече от 200 км/час.

Последвало преследване през Раковски, Карлово, Калофер и Казанлък, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение. В крайна сметка полицаите поставили лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода в Старозагорска област. След като колата била спряна, водачът успял да избяга, а спътниците му - 23 и на 32 години, единият от които криминално проявен- задържани.

След няколкочасово издирване, 29-годишният шофьор е установен и задържан край мъглижко село. В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали.

"Не са произведени изстрели от полицейските служители при издирването на водача на автомобила. Гърмежите, за които разказаха очевидци, са били пиратки, хвърлени от пазач на станция в района", уточни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Работата по изясняването на случая, в това число и установяване на причините за бягството, продължава.

По неофициални данни тримата мъже са били в казино и са пили алкохол преди полицаите да се опитат да ги спрат за проверка.