Лекар от Многопрофилната болница в Добрич е бил задържан тази сутрин при акция на ГДБОП. Д-р Артур Полшиков, руски гражданин, е арестуван по подозрения за притежание на порнография. Той е изведен с белезници от дома му.

По непотвърдена информация там са открити порнофайлове с участието на деца.  Твърди се, че освен на домашния му компютър, той е свалял детско порно и на служебния в болницата.

Д-р Артур Полшиков, който е роден през 1968 г. е със статут на постоянно пребиваващ у нас. Завършил е медицина в Тверската медицинска академия в Руската федерация. Работил е като детски хирург в Кашинската централна районна болница и като ортопед-травматолог за Тверската детска областна болница.

Живее у нас от 1997 г. Работил е в Спешното отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" Плевен, в районната болница в Павликени. В Многопрофилната болница в Добрич е назначен като специализант в хирургичното отделение през 2016 г., давал е дежурства и в Спешното отделение на здравното заведение, катто и в ЦСМП.

"Аз съм потресен. Преди 10 минути ми изпратиха материала по Вайбър и още не мога да повярвам", коментара шефът на Спешното д-р Калоян Куртев.

"Специализант е в отделението от 3 години и половина. Не съм запознат с личния му живот", бяха думите на Началника на отделението по хирургия д-р Попов.

"Не съм изненадан от нищо, което се случва в този град. Разбира се, не съм очаквал арест, не познавам личния му живот. Д-р Полшиков е специализант при нас от 1 декември 2016 г. Лекарите, които работят с него, казват, че е добър асистент и добър специалист", заяви директорът на болницата д-р Светозар Байчев.

Д-р Артур Полшиков е задържан за 24 часа. Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинение.