Рано тази сутрин в полицейска акция по линия "наркоразпространение" в пловдивския квартал "Столипиново" бе задържан един от най- оборотните дилъри, известен с прякора Бедри, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града.

В дома на 31-годишния мъж на ул. "Сокол" служителите на Шесто РУ са открили и иззели известно количество марихуана, амфетамин и 410 броя "бонзай". Новото психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди, набира популярност на пазара на дрога от близо две години, уточняват от полицията.

По данни на служителите на реда, в сравнение с доза марихуана цената му е по-ниска, но ефектът от употребата му е по-дълготраен. Дилърът, който разпространява веществото предимно около сградата на пощата в района, е добре познат на полицията. Мъжът има богато криминално досие от прояви, които започват с кражби още като непълнолетен. Той е син на дилърката Донка, популярна в квартала с прякора "Мос". 55-годишната жена търгува с наркотици от години и има няколко ефективни присъди, последната от която е била 6 години лишаване от свобода и глоба от 100 хиляди лева, се казва още в съобщението на полицията.

Наркотикът, открит от полицията тази сутрин е бил скрит в дамската чанта на момиче, близко до Бедри. Момичето също е задържано и ще бъде разпитано. Образувано е досъдебно производство, предстои материалите по случая да бъдат докладвани в прокуратурата.