Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора е водено разследване от Сектор "БОП" - Стара Загора за извършено престъпление - пране на пари, осъществявано от лица, работещи в МБАЛ "Доктор Димитър Чакмаков" - Раднево, съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследване са събрани доказателства и за извършени други престъпления, а именно безстопанственост и длъжностно присвояване. В качеството на обвиняеми са привлечени управител на лечебното заведение и още две длъжностни лица - М.С., М.У и М.А., както и служител - С.С., шофьор, за извършено в съучастие помежду им длъжностно присвояване в големи размери в условията на продължавано престъпление.

Две от лицата - М.С. и С.С са привлечени като обвиняеми и за извършено в съучастие и в условия на продължавано престъпление - пране на пари. Едното длъжностно лице - М.У е привлечено и за извършена умишлена безстопанственост в условия на продължавано престъпление.

Днес по внесено искане на Окръжна прокуратура - Стара Загора, Окръжен съд - Стара Загора взе по отношение на три от обвиняемите лица М.С., М.У. и С.С мерки за неотклонение "задържане под стража" и по отношение на едно лице - М.А. - мярка за неотклонение "домашен арест". Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба - София, като продължава с извършване на активни процесуално - следствени действия.