Задържани са двама души, нанесли побой на медицински фелдшер от Филиала за спешна медицинска помощ в Роман, съобщиха от прокуратурата.

Нападението е станало вчера около 16 часа. Днес извършителите са били установени - Х.В. (на 18 години) и К.П. (на 36 години). И двамата са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор от Мездра за срок до 72 часа и са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист по повод и при изпълнение на службата му. След това съдът трябва да реши дали да ги остави за постоянно в ареста.

Биячите са пациент и негов роднина, съобщи bTV. Мъж, който имал болки в корема, потърсил помощ. Дежурният фелдшер го прегледал, бил му инжекция и преценил, че състоянието му не е тежко, затова го насочил към личния лекар. Именно това отключило агресията на пациента. Започнали обиди, заплахи, псувни, нападателите съборили шкафовете, хвърлили дори лаптопа му на земята и го счупили. А когато фелдшерът се опитал да се обади на полицията, бил нападнат от мъжа и неговия племенник.

Дежурният лекар се опитал да помогне, но бил избутан.

"Видях дежурния фелдшер да се кара с един от ромите в града. Сдърпаха се двамата, след което фелдшерът влезе да се обади по телефона на полицията. След малко ромите нахлуха вътре и му нанесоха побой. Ритаха го с крака в лице, по трупа, после с юмруци", разказа очевидецът д-р Адриан Стоянов.