42-годишен жител на Поморие, който е заплашвал родителите си с оръжие, въоръжен с огнестрелно оръжие, е задържан от служители на "Специализираните полицейски сили" към ОДМВР-Бургас след тричасови преговори, в които са участвали психолози. Не е допуснато използване на оръжието, като от инцидента няма пострадали, съобщиха от бургаската полиция.

В 13.48 ч. днес е получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца на ул. "Княз Борис I". Спречкването било между него и майка му и баща му.

Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че мъжът се държи агресивно с родителите си и държи пистолет.

Забелязвайки униформените, той размахал оръжието, отправяйки заплахи. Майка му все пак успяла да излезе от къщата, но баща му, който е трудноподвижен, останал вътре. Там били и туристи, отседнали на квартира.

Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени преговорите.

В крайна сметка той е задържан и засега ще остане в ареста за 24 часа. 

Пистолетът е иззет и е констатирано, че е законно притежаван, тъй като до преди 8 години мъжът работел в в "Патрулно-постова дейност" на районното управление в Поморие.

Материалите по започналото досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура и се очаква тя да прецени дали да удължи ареста му.