Нередовен пътник е арестуван заради агресивно поведение към контрольори на Центъра за градска мобилност и общинска полиция, съобщиха оттам по повод разпространено във Facebook групата "Забелязано в София" видео, в което се вижда как полицейски служители арестуват пътник от градския транспорт.

"При редовна проверка на екип от контрольори на и Общинска полиция по линията на трамвай № 8 тази сутрин, е задържан пътник, който се е държал агресивно към служителите на реда и екипа на ЦГМ. Случката е станала в 8.20 часа в района на "Западен парк". Пътникът е бил без редовен превозен документ. При влизането на проверяващите той се е опитал да си купи тепърва билет. Контрольорите са го помолили да слезе на следващата спирка, което е предизвикало нецензурни изрази от страна на пътника. На следващата спирка той слиза и там са му поискани документите за проверка от полицията. Пътникът се нахвърля с нецензурни изрази срещу представители на органите на реда, които са го арестували. Отведен е и задържан в 9-то РПУ. По информация на ЦГМ той ще бъде съден по бързата процедура за дребно хулиганство", се казва в официалното съобщение.

От ЦГМ напомнят, че пътуването с редовен превозен документ е абсолютно задължение на всеки пътник, който използва обществения транспорт, а контрольорите са служебни лица, чиято работа е да следят за редовността на пътниците и в случаи на нарушение да изпълняват задълженията си.

В социалните мрежи се появиха множество коментари, които изразяват възмущение от грубия арест на младия мъж, докато престъпници се разхождат на свобода. Други обаче заявяват, че недоумяват как може редовни пътници, които постоянно си плащат за градския транспорт, да защитават гратисчии.