47-годишна жена е задържана за убийството на 56-годишния мъж, чието тяло бе открито вчера в жилище на ул. "Братия" в Пловдив. Това съобщиха на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков. 

По думите на полицейския шеф, около 9 часа на тел. 112 е подаден сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние. Пристигналите на място криминалисти са открили 56-годишния Йордан Иванов с прободна рана в корема. Мъжът издъхнал от остра кръвозагуба. При огледа в жилището е открит и ножът, с който е извършено престъплението.

Само за няколко часа, извършителката на убийството е задържана. Оказало се, че това е 47-годишна жена, с която убитият е живял на семейни начала. 

"Във въпросната вечер (четвъртък вечер - бел.ред), двамата са били в жилището, където е станало престъплението. Възникнал е поредният семеен скандал, проявена е агресия от убития, в резултат жената грабва ножа от масата и нанася смъртоносен удар в корема", обясни директорът на пловдивската полиция.

По думите на Атанас Илков, убийцата е положила усилия да заличи уликите, но въпреки това са събрани достатъчно данни.

Пловдивчанката е направила пълни самопризнания. Повдигнати са й обвинения и е задържана за 72 часа.