Четирима души са задържани за пране на пари и укриване на данъци при съвместна специализирана полицейска операция на антимафиотите в Русе и Областната дирекция на МВР в Разград.

Вижте снимки

Спецакцията е проведена рано тази сутрин в хода на образуваните две досъдебни производства. Извършени са претърсвания на четири имота – един в Разград и три в село Ясеновец. В тайник зад картина в единия от имотите, собственост на 41-годишен мъж, са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни накити, 150 000 лв, черна техника и три автомобила от висок клас.

Снимка: Областна дирекция на МВР в Разград

41-годишният мъж, който е криминално проявен за данъчни престъпления, е привлечен като обвиняем, съобщи на извънредна пресконференция окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Останалите трима задържани са 22-годишният му син, 62-годишният му баща и 38-годишна жена, с която обвиняемият живее на семейни начала.

Образуването на делото започнало преди два месеца след анонимен сигнал, подаден лично до окръжния прокурор. В хода на разследването е установено, че типичната измамна схема е усъвършенствана – мъжът действал с подставени лица, като теглел парите от държави извън еврозоната, за да не могат да бъдат проследени. Продължава работата по документиране и разследване на престъпната дейност.

Мярката за задържане ще бъде удължена на 72 часа, уточниха от прокуратурата.

Снимка: Областна дирекция на МВР в Разград