Областната дирекция на МВР (ОДМВР) във Варна разследва случай със забити в автомобил кирки на ректора Техническия университет във Варна.  Сигналът е подаден около 8.00 часа в петък.

На 13 юни е образувано досъдебно производство за увреждане на лек автомобил, паркиран в междублоковото пространство на ул. "Зеленика". В автомобила са забити две кирки. Изясняват се обстоятелствата около случая. Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Варна, съобщиха от ОДМВР - Варна.

Инцидентът се случва само десет дни преди изборите на нов ректор. Автомобилът на проф. Венцислав Вълчев е бил открит в това състояние от съпругата му. Във Фейсбук тя коментира случая с думите "явно кандидат-ректорската кампания е в разгара си".

В момента проф. Венцислав Вълчев довършва мандата на предишния ректор на ТУ-Варна Росен Василев, който беше отстранен заради плагиатство и бе постановено да не преподава и като лектор. В края на февруари се разпространи информация, че Варненският районен съд е постановил Василев да бъде възстановен на длъжността ректор. Дни по-късно обаче от университета отрекоха твърдението. През март за нов ректор на ТУ-Варна беше избран проф. д-р инж. Венцислав Вълчев. На 24 юни ще се проведе избор на нов ректор за следващия пълен мандат, като един от тримата кандидати и именно проф. Вълчев.