Атракционно влакче с три прикачени вагона, с варненска регистрация, се е блъснало днес в магазин - супермаркет "Фея", разположен на партерния етаж на кооперация до х-л "Планета" в Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Сигналът за инцидента е постъпил по обяд в 12.12 ч в районно управление - Несебър.

Композицията е управлявана от 60 годишен мъж от Димитровград. В резултат на пътния инцидент е пострадала клиентка в магазина - 63 годишна британска гражданка, която е с политравма. Първаначално бе съобщено, че е с опасност за живота и е откарана към УМБАЛ Бургас, но по-късно стана известно, че жената е с фрактура на дясната подбедрица, без опасност за живота и е освободена за домашно лечение.

Водачът на влакчето е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел - 1.10 промила. Работата по случая продължава.

Информирани сме за инцидента и имахме екип на място до минути след случая. Към момента атракционното влакче вече не е в района инцидента и е репатрирано, съобщиха от "Слънчев бряг" АД.

По договор влакчетата са отдадени на фирма, която оперира по предварително одобрена транспортна схема. Фирмата наемател има задължение и отговорност изцяло за извършването и обезпечаването на тази дейност, както за безопасност и при възникване на щети.

Ръководството на "Слънчев бряг" АД следи за състоянието на пострадалия турист чрез представители на туроператора, съобщиха от дружеството.