След като вчера полицията успя да задържи заподозрян за убийството на таксиметровия шофьор от Разград, днес беше разпространено видео с ареста му. Кадрите са направени от местната телевизия Razgrad news и на тях се вижда как цивилни полицаи са повалили на земята 22-годишния младеж от село Каменар, който беше разпознат по запис от камера, както и от свидетелски показания. 

Разследването е установило, че малко преди убийството 63-годишният Красимир Иванов е качил в таксито си на автогарата в Разград мъж, който поискал да бъде закаран до село Дянково. След престъплението той бил забелязан от жена, която спряла колата си, за да попита дали е станал пътен инцидент и дали може да помогне. Той заявил, че е именно така и помолил да бъде закаран до Разград.

"Убиецът е бил опитен, седнал отзад вдясно в колата, за да не го вижда жената. Има характерна походка, леко накуцва. Ако някой го разпознае, да се обади в полицията", обясни Тихомир Тодоров-окръжен прокурор на Разград.

Очаква се днес разследващите да дадат подробности около убийството.

Междувременно колегите на убития таксиметров шофьор в Разград заявиха, че не се чувстват в безопасност.

"Задържаният за убийството е пътувал с нас, колегите го познават много добре", каза пред bTV таксиметровият шофьор Стефан Стоянов, който е бил приятел на убития.

Той не предполага какви може да са мотивите на задържания за убийството.

"Доколкото знам от колеги, досега не е посягал, не се е държал агресивно. Този път определено е имал нужда от пари и е решил, че трябва да убие човек", допълни таксиметровият шофьор.

Той и колегата му Младен Василев бяха категорични, че не се чувстват в безопасност, докато са на работа.

"Агресия има всяка вечер. Има много дрогирани в града. Ние ги елиминираме, като не им се пращат автомобили", заяви Стоянов.

Той отбеляза, че в колите имат паник бутони, но по думите му при колегата им явно се е случило нещо, за да не може да реагира да натисне паник бутона.

Фирмата на таксиметровите шофьори предвижда да се сложи видеонаблюдение във всеки автомобил.