Наркооранжерия, оборудвана на най-високо технологично ниво, бе разкрита при специализирана полицейска операция, проведена от служители на Областната дирекция на МВР-София и РПУ-Своге.

Вижте снимки

В двора на бившето ТКЗС на село Искрец криминалистите попаднали на внушителна оранжерия, оборудвана с климатици, въздуховоди, нагревателни лампи, компютърно управляема система за напояване и друга най-съвременна техника за отглеждане и сушене на канабис. В помещенията, собственост на 65-годишен софиянец, са намерени стотици саксии с канабисови растения, в различен стадий на зрелост, както и голямо количество растителна маса канабис, подготвена за сушене.

Снимка: МВР

На място, в момент на извършване на престъпната дейност, са установени и задържани трима мъже- двама столичани на 25 и 31 години и 38- годишен варненец.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в Софийска окръжна прокуратура, тримата са привлечени като обвиняеми, като на единия е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", а на останалите двама - "домашен арест".

Работата по пълното документиране на случая продължава.

 

Снимка: МВР