Телефонни измамници са прибрали 65 000 лв. от 71-годишна кърджалийка. Сумата била предадена на два пъти, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Измамата е била извършена на 25 октомври, но сигналът за нея е подаден в полицията два дни по-късно - в събота.

Жената разказала, че на мобилния й телефон се обадил мъж, който се представил за инспектор Костов. Той поискал от нея да предаде пари, за да помогне за задържането на телефонни измамници. Първата сума от 40 000 лв. била изтеглена от банка в Асеновград и предадена в Пазарджик, а втората - от 25 000 лв. изтеглена в Пазарджик и предадена там.

Образувано е досъдебно производство по случая.

От полицията уточняват, че това е десетият случай на осъществена телефонна измама в региона от началото на годината. От там припомнят, че само преди две седмици друга възрастна жена е предала на два пъти близо 36 хил. лв., а седмица преди нея, отново възрастна жена е дала други 5 хил.лв. и злато.

Междувременно от Областната дирекция на МВР в Силистра съобщават днес, че 73-годишна жена от областния град е дала 10 000 лева на телефонни измамници. И в този случай е използван популярният напоследък сценарий за участие в полицейска акция за залавяне на измамници. Жената получила телефонно обаждане от непознат, представящ се за полицай. Тя повярвала, че помага на органите на реда и оставила до билборд в района на автогарата сумата.