Русенски криминалисти разследват телефонна измама и издирват извършителите на престъплението. Жертвата - 80-годишна жена, сигнализирала снощи в полицията, след като се разделила с крупната сума от над 28 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пенсионерката разказала, че предишната вечер на стационарния й телефон получила три обаждания. Първото било от жена, която се представила за дъщеря й и плачейки й обяснила, че си е счупила крака. После позвънил мъж и започнал да я заплашва, искайки от нея да предаде всичките си налични пари. Малко по-късно последвало обаждане от друг мъж, представил се за главен инспектор от криминална полиция и й обяснил, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници.

Уверил я, че ще бъдат задържани, тези които я заплашват и я убедил да съдейства на униформените като им предостави всичките си парични средства, които те ще й върнат след приключване на операцията.

По негово нареждане жената събрала наличните си пари, изтеглила други от банката - общо сума над 28 хиляди лева, и на няколко пъти ги оставяла под пейка пред дома си, заедно със златни накити.

По случая е образувано досъдебно производство.