Куче е изхвърлено от осеметажен блок в Силистра. Животното, което е бездомно, но е имало колибка, построена от местни хора, е починало на място. Изхвърлено е от възрастен мъж от общата терасата между 7-ия и 8-ия етаж, съобщи bTV.

Това е 69-годишният пенсионер Иван Наков, който обяснява, че го е направил, защото животното се изпикало и изходило на стълбите до вратата на неговия апартамент му.

"Съжалявам искрено, много съжалявам за постъпката си", заяви възрастният мъж.

Снимка: Фейсбук Нели Маринова и Кремена Радева

Съпругата му пак заяви, че не го оправдава, но смята, че някой нарочно е водил кучето на етажа, за да ги дразни - то не можело да си отвори само вратата, която е с чип, съседи му слагали и купички с храна.

Прибирайки се от работа Галин Господинов видял първи трупа на кучето. Самият той искал през лятото да вземе кучето, за да го отглежда заедно със своите две. То било кротко, живеело около блока, още стои стои негова импровизирана къщичка зад сградата.

Снимка: bTV

Семейството живее в един от блоковете на улица "Димитър Енчев" в квартал "Триъгълниците", допълва "24 часа". И други местни жители разказаха пред изданието, че са хранели бездомното куче, а в студените дни и го приютявали в коридори на входовете. В сряда около 18,30 то тръгнало след възрастния силистренец, когото познавало и му се доверявало. След като стигнали до стълбищната площадка на осмия етаж, той го хванал и и го хвърлил. Коментарите в социалните мрежи, които осъждат зверството, са стотици.

Снимка: Фейсбук Нели Маринова и Кремена Радева

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията. А природозащитници се заканиха да сезират прокуратурата. Според чл. 325 от Наказателния кодекс човек, който е убил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, например котка, куче, крава и други, може да лежи в затвора до 3 години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лева.