Издирван от турските власти член на нелегалната Кюрдска работническа партия /ПКК/ на име Хаккъ Гьорен, с кодово име Хаки Седат, е бил предаден на Турция от българските власти на ГКПП Капъкуле, предаде БТА.

Според информация на Анадолската агенция същият нелегално преминал през българо-турската граница и възнамерявал да замине за Франция.

Полицейски екип в София го спрял за проверка на документите и като установили, че е без лична карта, го глобили 2000 евро - цялата сума, която имал в наличност.

След това с такси отишъл в Пловдив, където трябвало да се срещне с друг член на ПКК с кодовото име Арес, и понеже нямал пари в себе си, дал мобилния си телефон на шофьора.

В продължение на четири дни се укривал в покрайнините на Пловдив. След това отишъл в генералното консулство в града и поискал помощ. От консулството го предали на полицията.

След като българските власти установили, че е издирван за терористична дейност, информирали турските власти. Той бил изправен пред съда, който постановил да бъде върнат обратно в Турция и бил предаден на турските власти на Капъкуле.

По данни на турските власти екстрадираният имал доста обемно досие в полицията. През 2002-2003 г. участвал в различни терористични акции на ПКК. През 2014 г. преминал в Сирия и се включил в акции на ПКК и Партията на демократичния съюз (ПДС).

Твърди се, че от 2017 г. насам бил координатор на нелегален канал за прехвърляне на терористи към Европа през Гърция и България.