Въоръжена жена нападна фризьорка и се барикадира в ателието ѝ във Велико Търново, а полицията успя да я обезвреди едва вечерта.

Екшънът се е разиграл във вторник сутринта в един от оживените квартали на старата столица, но приключи едва тази вечер, след като полицията успя да изведе похитителката невредима.

46-годишната нападателка нахлула във фризьорското ателие около 9:30 часа сутринта. По непотвърдена информация първо стреляла с пистолет в пода, след което с оръжието ударила фризьорката по главата, предаде бТВ.

Заложничката е успяла да избяга и да се скрие във входа, откъдето подала сигнал на 112. През това време похитителката се заключила, а районът беше отцепен часове наред, докато трая барикадата.

Близо 10 часа продължиха опитите на полицията да склонят барикадиралата се да отключи. Едва тази вечер тя бе изведена невредима - малко преди 20:00 часа. През цялото време психолози преговаряха с нея. 

Откарана е в районното полицейско управление. Разследващите проверяват дали оръжието й е законно притежавано.

По непотвърдена информация двете жени имали сметки за разчистване, за които в момента водят съдебни дела. Според БНТ става въпрос за имотен спор.

Пострадалата е с два шева на главата и вече е освободена за домашно лечение.