Огромна сума пари е била открадната при грабеж на инкасов автомобил в Перник, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е подаден около 16 ч. По първоначални данни четирима са нападнали охранителите и са избягали с джип.

Двамата охранители не са пострадали сериозно.

Атаката е станала пред сграда, в която има офиси на ЧЕЗ и "Изипей". Неофициалните данни са за 1 млн. лв., от МВР все още не могат да потвърдят размера на задигнатата сума.

Работи се по версия, че престъпниците са имали вътрешна информация.

Издирването им продължава.

По първоначални данни откраднатата сума днес в Перник е около 1 млн. лв., съобщи по-късно на брифинг заместник-окръжният прокурор Бисер Михайлов, цитиран от БТА. По думите му точният размер предстои да се уточни.

Грабежът на крупна сума, извършен днес следобед в Перник, е станал до сградата на "Електроразпределение" на ул. "Света Петка" в града. Инкасо автомобил на фирма "Вип секюрити" е превозвал пари, събирани от няколко места. Четирима въоръжени са нападнали автомобила, но не са използвали оръжие и охранителите не са пострадали. Грабителите са се изтеглили с джип.

Сигналът е получен в 15,46 ч., уточни директорът на ОДМВР ст. ком. Димитър Попов.

Образувано е досъдебно производство по случая. Разследването е на все още много ранен етап, каза окръжният прокурор Галина Антова. Засега няма задържани.