Заслонът в местността "Манастирчето" над Радомир е бил разрушен при вандалски акт в дните около Нова година, съобщи общинският пресцентър. На счупени пейки, маси и барбекю се натъкнали радомирци, излезли на разходка в района по време на празниците.

Вижте снимки >>

Кметът на общината Пламен Алексиев e призовал всички граждани, които имат информация за извършителите на вандалския акт, да подадат своевременно сигнал в РУП. Общинската структура на ГЕРБ със свои средства и доброволен труд на нейните членове и симпатизанти се е ангажирала с възстановяването.

Снимка: Фейсбук страница на ГЕРБ Радомир

Мястото е свято за местните хора, те вярват, че оттук черпят сила и надежда. По традиция жители и гости на Радомир се събират в местността над града ежегодно на Спасовден.

Снимка: Фейсбук страница на ГЕРБ Радомир

През 1994 г. жителите на Радомир възстановили със собствени сили и средства разрушавания неколкократно манастир в едноименната местност. Новата сграда е наречена "Св. Възнесение Господне", а в напрестолния камък са вградени мощи на св. Харалампи за да предпазва града от лоши неща. Сега районът непрекъснато се облагородява. Заслонът е изграден през 2014 година.

Снимка: Фейсбук страница на ГЕРБ Радомир