Над 30 автомобила в столичния квартал "Западен парк" осъмнаха с нарязани гуми. Вандалската проява е станала през нощта. Извършителят е задържан. Той е 30-годишен, криминално проявен. Осъждан е за наркотици, нанасяне на телесни повреди и палежи, съобщи bTV.

Вандалът е бил забелязан на ул. "Суходолска" от младеж, който живее в квартала. Окколо 1.30 часа той се събудил от силен шум от свистене. Излязъл навън, за да види какво става, тъй като и неговата кола била паркирана пред блока. Видял мъж с качулка, който минава покрай паркираните коли и с нож реже гумите им. След това подал сигнал в полицията.

Извършителят е рязал по две или три гуми на автомобил. Някои от тях са нови - с едва 500 км пробег, оплакаха се собственици. 

Снимка: Facebook

Общо вандалът е повредил около 60 гуми. Собствениците на пострадалите автомобили са се свързали със застрахователите. Повечето обаче са отказали да покриват подобни щети.

"60 гуми. Разбирате за каква стойност говорим. Това ще му утежни и вината, ако я докажат. В България винаги законите са направени така, като чекмеджета - отваряш и вадиш. Аз съм побелял от такива работи...", каза един от потърпевшите собственици Боби Рангелов.

Снимка: Facebook