Новозеландската полиция съобщи днес, че е открила тяло, което смята, че е на 22-годишна британка, която е в неизвестност от 1 декември, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Грейс Милейн, която е пътувала по света, след като е завършила университет, е изчезнала в началото на месеца в Окланд. Тя е завършила университета в Линкълн през септември и е отпътувала малко по-късно.

Вчера полицията съобщи, че тя е била убита и че разпитва заподозрян по случая. По-късно бяха повдигнати обвинения в убийство на 26-годишен мъж.

Тялото е намерено в местност с ниска дива растителност край Окланд и макар че още не е идентифицирано, се смята, че е на Милейн.

Полицейски инспектор Скот Бърд заяви, че тялото е намерено на селски път извън града. Той добави, че това е "непоносимо бреме за семейство Милейн и че нашите сърца са с тях", предаде БиБиСи (BBC).

"Всеки баща, който и да е родител в тази ситуация, ще се бори", каза инспектор Бърд. "Ние му оказваме много голяма подкрепа (на бащата на Грейс)", добави той.

Грейс Милейн е пътувала сама в Нова Зеландия в продължение на две седмици, преди това е била на шестседмично пътуване с група из Южна Америка.

За последно е видяна в събота вечер на 1 декември.

След това полицията започна разследване, прегледа на видеоматериали, огледа хотела, в който е била видяна за последен път, и откри тялото в автомобил (на снимката - разследване на предполагаемото местопрестъпление). В неделя полицията направи съобщението.

Заподозреният за убийството - човекът, видян с Грейс в нощта, в която тя изчезна, ще остане в полицейския арест до понеделник, когато трябва да бъде изправен пред съда, заяви полицията.

Инспектор Бърд поиска от всеки, който видя червена кола под наем Toyota Corolla, която беше наета от компания в Окланд.