Полицаи са били нападнати, след като направили проверка по сигнал за силна музика в хасковското село Узунджово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково. Задържан е 37-годишен мъж, който замерил един от униформените с бутилка и го уцелил в главата.

Снощи в 21 часа автопатрул е извършвал рутинен обход в селото и установил, че в къща е пусната много силна музика. На собственика на дома - 44-годишен мъж, е отправено устно предупреждение да намали или спре музиката.

В 22:16 часа на спешния телефон е подаден сигнал за нарушение на нощната тишина на същия адрес. Полицаите отново посетили мястото и констатирали същото нарушение.

След като видял униформените, собственикът и присъстващите мъже проявили агресия, като заплашили служителите на полицията с дървен сап и хвърлили бутилка с алкохол, която рикоширала по входната врата и ударила в предната част на главата единия полицай.

От удара той изпаднал за кратко в неадекватно състояние. Отведен е в спешното отделение на хасковската болница, където медиците са констатирали травма на главата с главоболие, световъртеж и гадене.

В ареста на хасковското управление са 37-годишният, запратил бутилката и ударил полицая, и още трима на 30 г., 40 г. и 61 г., всички от селото.

Работата по образуваното бързо производство продължава.