Мъж на 38 и жена на 47 години, и двамата криминално проявени, от Ихтиман, бяха задържани тази сутрин на територията на с. Вакарел след незабавни заградителни действия на служителите от РУ- Ихтиман, ОДМВР- София и ГДНП. Полицейските действия бяха проведени изключително бързо и професионално, под ръководството на заместник-директора на областната дирекция, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР- София ст. комисар Николай Спасов по повод убийството на 50-годишен мъж във влак тази сутрин.

Намерено и иззето е и оръжието на престъплението, което двамата са опитали да скрият при бягството си от органите на реда.

Около 8 часа тази сутрин на тел. 112 бе подаден сигнал от началник гара Вакарел за прободен с нож 50-годишен пътник във влака Пловдив-София, който впоследствие е починал при транспортирането му към болнично заведение.

"Инцидентът е станал вътре във влака, доколкото разбирам от колегите, е в купето. Това, което се знае до момента, е че е възникнала свада, обясни комисар Спасов и допълни, че няма данни починалият мъж да е криминално проявен.

Предвид това, че по случая е образувано досъдебно производство, в момента се извършват множество действия за доказване на целия механизъм на престъплението, а също така и авторството му, посочи ст. комисар Спасов.

"Искам да помоля всички пътници във влака, които не са установени от полицията и имат данни за това тежко престъпление, да се свържат с най-близкото подразделение на МВР или на телефон 112, за да дадат допълнителни сведения", призова той.

"Най-вероятно в късния следобед ще дадем повече данни за механизма и авторството на извършеното престъпление", каза още директорът на ОДМВР- София.