Задържан е 63-годишен българин, убил с нож съпругата си - украинска гражданка, в хотел в курортния комплекс "Слънчев бряг", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Обвиняемият е задържан няколко часа след извършеното на 21 май престъпление. Полицията го е хванала с подготвен багаж, в който са открити неговите и на съпругата му документи, както и пари.

Разследващите са разкрили, че убийството е извършено в коридора на втория етаж на хотела. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани нанесени с нож във врата на пострадалата. Намерено е оръжието, с което е причинена смъртта на жената.

От Окръжният съд в Бургас съобщиха, че мъжът е задържан под стража. Предвидената в закона санкция за извършено убийство е от 10 години до 20 годни "лишаване от свобода".

По разкриването на случая са работили служители от отдела "Криминална полиция" при ОД на МВР - Бургас и Районно управление - Несебър.

Съпругът Павел и Татяна са живели заедно на мястото, където е извършено убийството, през последните 5 години. Той е бивш авиоинженер с американско гражданство, тя е украинка, известен моден дизайнер. Пандемията ги разделя за 4 месеца, седмица след срещата им жената е намерена убита, съобщи bTV.

Двамата сключват брак миналата година и Татяна заминава за Украйна да поднови документите си, когато е обявена пандемията. Успява с кола да премине затворените граници и преди седмица пристигнала.