57-годишна жена е пробола смъртоносно с кухненски нож 5 г. по-възрастен от нея мъж в Койнаре часове, след като подала сигнал за домашно насилие, съобщи "24 часа".


Тя позвънила в полицията, че мъжът я обижда и малтретира физически. Полицаите дошли на място и го предупредили по закона за МВР, съобщиха от Плевенската окръжна прокуратура на извънредна пресконференция късно следобед във вторник.

И двете прободни рани в корема на мъжа са били жизненозастрашаващи. Съдебномедицинската експертиза ще се произнесе дали и двете са били фатални.

Убийството е станало в дома на жената. Двамата имали 2-годишна неофициална връзка, 62-годишният мъж се грижел за имота й. Тя не е семейна, той бил женен, законната му съпруга живеела другаде.

За 2 години жената е подала срещу мъжа най-малко 3 сигнала за домашно насилие, уточни наблюдаващият прокурор Виктор Доцев.

Тя е с 4 криминални регистрации със значителна давност, последната е от 2006 г. Той е с чисто съдебно минало. Предстоят разпити на близки на двамата. Назначени са две съдебно-медицински експертизи.

Жената е в ареста за 72 часа, обясни прокурор Доцев.