Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение на 57-годишния Божидар К. за това, че умишлено е умъртвил, а след това е разфасовал тялото на 42-годишния А.Х. 

Според държавното обвинение, жестокото престъпление е извършено в периода от 2 до 13 декември, а до задържането на убиеца се стигна, след като на 14 декември около 0.18 часа в МВР е получено съобщение, че в контейнер за отпадъци до блок 26 в кв. "Трите чучура" е намерен найлонов чувал с човешки крайници.

От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че в него се намират ляв и десен горен човешки крайник (мишници и предмишници), без китки. 

По случая е образувано досъдебно производство и след активни оперативно-издирвателни мероприятия само в рамките на 12 чса е установена самоличността на убития и е задържан убиецът. 

По неофициална информация Божидар К. е направил частични самопризнания пред разследващите, съобщи "24 часа". Мъжът разказал, че 42-годишният А.Х. му дошъл на гости. След употреба на алкохол двамата се скарали и домакинът разбил бутилка в главата на госта. За да се отърве от тялото, Божидар К. разфасовал тялото и започнал да го изнася на части в чували. При сепариращата инсталация край с. Ракитница и в апартамент в бл. 26 са открити още части от тялото, издирват се други. 

Божидар К. живеел в апартамента на сестра си и затова не искал да плаща ток и вода за общите части на блока, споделят негови съседи. Бил затворен по характер, но не създавал проблеми. Живеел сам, комшиите са виждали при него да идват мъже, но не и жени. Според тях той работел в строителството - и у нас, и в чужбина. Постоянно се оплаквал, че няма пари. Поради тази причина в момента го защитава служебен адвокат.

С убития се познавали от времето, когато той живеел в съседен апратамент. След развода си обаче, А. Х. напуснал жилището, в което останали съпругата и синът му. В момента те били в Италия и апартаментът е празен.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Стара Загора. В този срок предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение. "задържане под стража" спрямо него.