Задържаният за 24 ч. заради убийство на бездомно куче в жк "Бистрица" в Дупница Явор Рафаел е пуснат на свобода след няколко часа престой в ареста. Причина за това е рязкото влошаване на здравословното му състояние, предивзикано от притеснение, съобщава Struma.bg, позовавайки се информация от преглеждащия медицински екип.

В килията стрелецът е покачил кръвното до 240 горна граница. След като се почувствал зле, от РУП - Дупница извикали лекар от Спешен център, който му направил преглед и установил, че е в прединфарктно сътояние. Медикът дал становище, че Явор не може да остане в ареста, и той бил пуснат на свобода. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Явор Рафаел се беше барикадирал в село Дяково и не пускаше полицаите да влязат в къщата му. Той беше открит след няколкодневно издирване за убийството на бездомно куче пред бл. 88 в жк "Бистрица" в Дупница. Стрелял от терасата на апартамента си с въздушна пушка. При обиска в къщата в с. Дяково криминалисти са открили 3 нерегистрирани въздушни пушки и арбалет.

Дупнишките криминалисти все още издирват друг стрелец, който се опита да убие една от кавказките овчарки на маникюристката Десислава и съпруга й Мартин, които живеят на ул. "Н. Рилски" в Дупница. Както "Струма" писа, видеокамерите в двора на къщата на семейството са заснели как мъж излиза от лек автомобил, вади пушка и стреля по едно от четириногите. За късмет кучето е добре и няма опасност за живота му.